onsdag den 29. januar 2014

Sne, sne og atter sne.

Så kom vinteren alligevel, med sne og frost. Til glæde for de mindste og problemer for os andre.

Dagene med sne, har givet en hel del trafikale problemer, men sådan er det, når der kommer sne. Sneen bliver liggende nogle dage endnu, og der kan komme lidt flere drys, men så sniger plus graderne sig os ind på os, og får sneen til at smelte.


Kulden kommer stadig over fra øst og Sibirien. Se her hvordan vinden og kulden kommer forbi - http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=-347.10,61.52,1024

Ny mini istid.

Der er for tiden meget snak, om en kommende mini istid. Og der er efterhånden også en hel del ting, der peger på, at den er på vej. MEN det ikke noget der lige står og banker på døren. Det skulle efter sigende være noget, der vil være ca. 40år under vejs. Så vi har noget tid til at forberede os på.

Men solen skulle have toppet, i sin 11års cyklus, og faktisk snakkede man om for ca. 1 år siden, at solen kunne sende store flairs med jorden, som kunne sende os tilbage til stenalderen. Men i stedet sender den os i dybfryseren. For solen er gået i dvale, den sender (næsten) ingen flairs ud, (næsten) ingen solstorme.

Men jorden har brug for disse sol storme, til at styrke dens magnetiske skjold, og det påvirker også vores vejr.


Vil i lære mere om solen, er denne video en god start. Lær solen at kende, lær at aflæse den og vær forberedt - http://www.youtube.com/watch?v=ld5ecZuHECA


Lidt vinter billeder til slut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar