tirsdag den 7. januar 2014

Sidste uge med lunt vejr.

Nyder i det lune vejr, eller sukker i efter kulde og frost ????

Kan i lide det lune vejr, trods regnen og vinden, så nyd det. For i næste uge er det slut, så skifter vindene og vi får frostvejr både dag og nat.

Denne uge byder på en blanding af sol, skyer og regn, og med temperature der langsomt daler, fra + 8 grader i morgen, til +1 -2 grader på søndag, også falder de eller til -2, 3, 4 graders frost i næste uge, og med slud og snebyger.

Vinden vil ligge fra 4 -5 s/m og op til 10 - 11 s/m på fredag. Så nu kan vi godt finde de varme underbukser og den store dynejakke frem, for det bliver KOLDT!!!!

http://www.yr.no/sted/Danmark/Sj%C3%A6lland/N%C3%A6stved/langtidsvarsel.html

Men heldigvis får vi det ikke lige så koldt som i USA, som virkelig føler kulden i øjeblikket, og det er i næsten HELE USA. Selv nede i sydstaterne får de kulden og frosten at mærke, hvilket også har fået nogle vejrfolk, til at råde bønderne til at få deres kvæg mm indenfor i lader og lign, så de ikke dør af kulde.

Så mens vi herhjemme har haft en ualmindelig lun vinter, er USA virkelig kommet i dybfryseren.

Er i interesseret i "space weather og solen", så find de specielle solfilter briller frem og kig på solen, for lige for tiden, har den en meget stort "sol plet" faktisk så stort, at den kan ses med det blotte øje.
Det vil kunne rumme jorden 3 gange.
Forstør billedet og I vil kunne se sol pletten.
http://spaceweathergallery.com/indiv_upload.php?upload_id=92456
Samtidig har solen sendt en "flares" mod jorden, hvilket vil give nordlys i morgen, dog ikke noget vi vil kunne se, men man kan se hvor det er og hvor kraftigt her - http://helios.swpc.noaa.gov/ovation/North_New.html
Samtidig kan man se her, at denne "flare" er på vej mod jorden her - http://www.swpc.noaa.gov/wsa-enlil/

Solpletten kan også ses her, den er stor og grum - http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/hmi_mag/512/

Men nyd de sidste lune dage, før kulden rigtig sætter ind.Ingen kommentarer:

Send en kommentar