torsdag den 9. januar 2014

Nu kommer kulden.

Så ændrede vejret endelig bane i de øvre luftlag, og vinteren kommer.
Vi har ligget alt for længe i den lune bane, hvilket har fået naturen til at tro det er forår. Har i set knopperne på træer og planter, mon de får et chok, nu når frosten kommer. Håber de klare sig.

Fredag og lørdag får vi regn og skyet vejr, med temperaturer på omkring 5 graders varme og frisk vind.
På søndag får vi så endelig solen at se, og nyd den, for det er sidste dag med nogenlunde lunt vejr. For mandag morgen vil vi stå op til frostgrader, og mulighed for sne og slud.

Hele næste uge står i frostens tegn. Temperaturen kan lige snige sig op på frysepunktet, men eller vil den ligge på -1 til -4 graders frost. Med en blanding af sol, skyer og frisk vind.

Så frem med vintertøjet og har i husket at skifte til vinterdæk ??!!

Yr.no vejrudsigten for Næstved området, de næste 9 dage - http://www.yr.no/sted/Danmark/Sj%C3%A6lland/N%C3%A6stved/langtidsvarsel.html


Nordlys.

Hvis ellers der kommer hul i skyerne, vil der være en lille chance for at opleve nordlys, på grund af den solstorm, som solen har udsendt.
Her kan man se hvor nordlyset rammer -  http://helios.swpc.noaa.gov/ovation/North_New.html
Her vil man kunne se, at solstormen rammer lige på jorden - http://www.swpc.noaa.gov/wsa-enlil/

Denne solstorm har også gjort, at astronauterne på ISS, har måtte gå ind i deres "sikre" rum, som gør at de ikke bliver udsat for radioaktivitet fra solstormen, og at et rumskib med forsyninger til ISS - Den internationale rumstation, har måtte udskydes.

Hvis solen ville udsende endnu en solstorm nu, ville det kunne påvirke satellitter mm, fordi vores atmosfære og stratosfæren allerede er påvirket af den kommende solstorm.

http://50.airgreenland.dk/mit_air_greenland/historier_marts/foerste_historie_marts/

Vejr forklaring.

Det ikke altid nemt at forklare ting, man får ad vide på engelsk til dansk. Men her har jeg gjort et forsøg. Da det ikke er den såkaldte "Global opvarmning" der er skyld i det ekstreme vejr, men solens manglende aktivitet.

Forklaring på det utrolige vintervejr vi har haft, som mere mindede om efterårsvejr, i stedet for vintervejr.
Vores kære planet er forbundet og påvirket af solen, og når solen ikke sender solstorme mod jorden, påvirkes vores system, som har gjort at de øvre luftlag ikke har opført sig, som de plejer.
Normalt lavet de øvre luftlag en pæn cirkel, men efter den sidste CME, ser det sådan ud.

Den sidste månedes tid har de luftlag set sådan ud.
Hvilket var skyld i at USA, var i dybfryseren, og vi havde det lune vejr, samt at De Britiske Øer fik alle de storme.

Vores vejr påvirkes af solen, og hvis solen ikke udsender sine solstorm, som styrker jordens atmosfære, får vi extremt og anderledes vejr. Faktisk burde solen være på sit maksimum nu, og udsende rigtig mange solstorme og flares. Men det gør den ikke, den er i et total minimum, og sidst den var det, havde vi en istid. 
Men om vi er på vej til en ny istid vides ikke, men muligheden er der, for solen er på et minimum, hvor den burde være på sit maximum.

Lær mere om vores sol og vejret der ændre sig her - http://www.youtube.com/watch?v=1ivcycdvO1A
Han er værd at følge, hvis man interessere sig for vejret og vores kære jord.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar