mandag den 13. januar 2014

Gråt i gråt, igen, igen.

Mon kulden kunne fornemme, at vi ikke kan lide den... i hvert fald, så besluttede den sig for at blive væk. Og lade efterårsvejret fortsætte sin vante gang, dog med lidt lavere temperature.
For efter et lille bræk, hvor det så ud som om kulden kom, med både sne og frost, ja så er vindene gået om i deres vante gænge, og vi får nu gråvejr med regn og lidt plus grader.

Så trist ser vejrudsigten ud, for hele næste uge.
http://www.yr.no/sted/Danmark/Sj%C3%A6lland/N%C3%A6stved/langtidsvarsel.html
Så hvad vil i helst have, gråvejr og plus grader eller sne og frostvejr ???.

For efter solens mini udbrud, så det ellers ud som om vejret ville "normalisere" sig, men efter som solen er "gået i vinterhi", blev det kun til et svagt skud, som ikke kunne på virke vejret. Så derfor får De Britiske Øer nu igen "tæv" af storme i Atlanterhavet, og vi får lun luft op syd fra.

Se windmap - 
 http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/1000hPa/orthographic=-2.58,56.77,2048
 
Mandag frost og sne.
Den eneste dag, det kan lugte lidt af vinter er i dag mandag, hvor der kan komme lidt slud og sne, men det bliver en stakket frist. Dog vil det nok være en god ide, at køre lidt tidligere hjemmefra, da der kan være glat og der bliver saltet.

Mon vi kan gå næsten en hel vinter, uden reel sne og frost ??! Jeg tvivler, men lige pt, ser det godt nok sådan ud. Men det ville ikke være godt, hverken for os eller naturen.
Prøv bare at tænk på alt den regn, som markerne ikke vil kunne klare, afgrøder som går til, og alle de myg mm, der ville overleve vinteren. Nej så hellere få et par uger med hård frost, og sne.

Jordskælv i Norden.
En sjov lille ting, at følge med i, er jordskælv i Norden.
Normalt ikke noget vi tænker over eller kan mærke. For vi får jo ikke store jordskælv, som f.eks Japan gør. Da vi ligger solidt plantet midt på en tektonisk plade. Men lidt får vi nu alligevel, og det kan man følge med i på denne hjemmeside -  http://www.jordskjelv.no/siste/auto/ som viser hvor der har været jordskælv, de sidste 7 dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar