onsdag den 18. december 2013

En grå juleaften.

Det er både vådt og gråt der ude, og til tider temmelig tåget. Og det ser også ud til at juleaften vil blive en grå og lettere blæsende dag og aften. Ikke lige det man forbinder med juleaften. Men det har været et usædvanligt år, men et vejr, som bestemt ikke følger normerne.

I følge tv2 vejret, har november været den varmeste mdr nogensinde, og ikke bare i lille Danmark, nej hele kloden er blevet varmere. Hvilket man også har kunne se, på bla. de kraftige storme, der har hærget. Store isflager er knækket af fra Antarktis, som nu genere skibstrafikken i sydhavet.
Men samtidig så oplever det sydlige Europa kraftig snefald, noget de bestemt ikke er vant til. Ligesom det nordlige Vietnam oplever snefald for tiden, hvilket også er en sjældenhed.
Vejret år 2013 går bestemt ind i historie bøgerne, med diverse rekorder og afvigelser.

Men hvad er grund for, alle disse afvigelser og rekorder ??.  Nogen siger at solen skulle være på toppen, af sin 11 års cyklus, og komme med en masse soludbrud. Men det sker bare ikke, solen er nærmest gået i dvale, og sidst den gjorde det, var ved vores sidste istid. Så er vi mon på vej ind i en ny istid, hvem ved. En ting er i hvert fald sikkert, klimaet ændre sig, og det må vi indordne os under, for det bliver kun være med tiden.

En ting er sikkert, at juledagene bliver en grå og våd fornøjelse, med kun få solstrejf. Men vi skulle slippe for en evt julestorm. Det lader til at de lavtryk, der kommer op over Atlanten fra USA, bøjer af ved De britiske øer, og tager den op forbi Norge i stedet for. Hvor både Norge og Færøerne, har fået deres del af kraftige storme, det sidste stykke tid.

Se mere på NOAA vindkort, og se hvor lavtrykkene ender - http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/850hPa/equirectangular=-342.18,49.45,512

Ugens vejrudsigt fra Norske YR.No - http://www.yr.no/sted/Danmark/Sj%C3%A6lland/N%C3%A6stved/langtidsvarsel.html

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar