mandag den 13. maj 2013

Lun og våd pinse

Pinsen står for døren, og temperaturen kravler langsomt op over de 20 grader.
Foråret er her endeligt, og alting springer ud.
Men samtidig kommer regnen, og gør det til en lun, men våd fornøjelse.Det er godt for jorden, at regnen kommer, da jorden efterhånden er temmelig tør.
Kigger man på tørke indexet, ser det ikke for godt ud. Så regnen er tiltrængt og velkommen for jorden og de spirende planter.


Taget fra DMI - Pinsens vejr:
Kort, der illustrerer, hvordan Europa forventes at blive opdelt vejrmæssigt lørdag, idet der vil ligge et ret kraftigt lavtryk over Holland og Nordvesttyskland. På østsiden af lavtrykket strømmer varm luft fra Sydøsteuropa op over Skandinavien, hvor der kommer solskin og mange steder temperaturer mellem 20 og 25 grader. På vestsiden af lavtrykket strømmer der til gengæld ganske kølig luft fra Norskehavet nedover De Britiske Øer, Frankrig og videre ind over Mellemeuropa, hvor der kun vil være mellem 10 og 15 grader og samtidig ganske regnfuldt vejr. Lavtrykkets endelige placering vil være meget afgørende for, hvordan pinsevejret bliver i Danmark, idet vi kommer til at ligge tæt på grænsen mellem den varme og kolde luft. Klik for større version. Grafik Thyge Rasmussen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar